کد خبر: 209565
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۰

۴هزارو۷۳خودروی غرق شده کشتی «MV Cougar Ace» را محصولات شرکت «مزدا» شامل «Mazda 3» تولید ۲۰۰۷ (۶۰درصد) و «Mazda CX-7 crossover SUV» (۳۰درصد) تشکیل می‏دادند.

دریا به هیچ‏کس رحم نمی‏کند؛ این جمله کلیشه‏ ای است که تمام پدرها و مادرها در سفر به مناطق ساحلی به فرزندان عزیزتر از جانشان گوشزد می‏کنند.

اگرچه هربار این جمله را شوخی می‏پنداریم و آن را نادیده می‏گیریم تا لذت و هیجان آزمون و خطا را از دست ندهیم، اما سوانح تلخی همانند از بین ‏رفتن کشتی سانچی به همراه ۳۲خدمه مظلوم آن، همان جمله کلیشه ‏ای را به ‏شکلی ناخوشایند یادآوری می‏کند.

[caption id="attachment_209567" align="aligncenter" width="639"]کشتی‏های حمل خودرو کشتی‏های حمل خودرو[/caption]

اگرچه این سانحه در دسته‏ بندی سوانح مربوط‏ به نفت‏ کش‏ها قرار می‏گیرد، اما بد نیست بدانیم حمل خودرو تا به امروز نیز نه‏ تنها بی ‏سانحه نبوده که با آمار بیش از ۲هزارو۹۳۸قربانی، انسان را متعجب می‏کند و یادآور می‏شود، خودرویی که هر روز از در خانه تا مقاصد مختلف سوار می‏شویم، چندان بی ‏دردسر هم به دست ما نرسیده است.

البته، خوشبختانه با افزایش سطح کیفی و ایمنی کشتی‏های حمل خودرو (رو - رو) در سال‏های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ با سانحه مرگ‏باری روبه ‏رو نبوده ‏ایم.

به گزارش« اخبار خودرو » ، در ادامه مروری خواهیم داشت، بر مجموعه سوانح کشتی‏های حمل خودرو تا به امروز.

کشتی «MV Princess Victoria» - سال ۱۹۵۳ -  ۱۳۳ کشته

«MV Princess Victoria» که قابلیت حمل هزارو۵۰۰ مسافر را داشت، یکی از نخستین نمونه ‏های کشتی‏های «رو-رو» بود. این کشتی که در سال ۱۹۴۷ ساخته شده بود، در مسیر اسکاتلند به ایرلند شمالی سرویس‏ دهی می‏کرد.

ویکتوریا، طی گردبادی شدید در تاریخ ۳۱ ژانویه سال ۱۹۵۳ در اروپا، با گرفتن جان ۱۳۳نفر، غرق شد. این سانحه، مرگ‏بارترین فاجعه دریایی در آب‏های بریتانیا، پس از جنگ جهانی دوم به حساب می ‏آید.

کشتی «SS Heraklion» - سال ۱۹۶۶ -  ۲۰۰ کشته

«SS Heraklion»، که در برخی‏از منابع با نام «Iraklion» شناخته می‏شود، یک کشتی حمل خودرو بود که در مسیر چانیا - پیرائوس، بندر اصلی شهر آتن یونان، و پیرائوس - ایراکلیو، در خلال سال‏های ۶۶-۱۹۶۵به تردد می‏پرداخت.

این کشتی که در تاریخ ۸دسامبر ۱۹۶۶، در دریای اژه واژگون و غرق شد، مرگ بیش از ۲۰۰نفر را رقم زد.

کشتی «TEV Wahine» - سال ۱۹۶۸ -  ۵۲ کشته

«TEV Wahine» یک کشتی «رو-رو» دوپیچی توربو الکتریک مسافری - وسایل نقلیه، متعلق به اتحادیه کشتی‏های بخار نیوزیلند بود.

از این کشتی که در کشتی‏ سازی شرکت فیرفیلد در گوان، اسکاتلند، در سال ۱۹۶۵ رونمایی شد، از سال ۱۹۶۶ در مسیر بین جزایر ولینگتون و لیتلتون نیوزیلند استفاده می‏شد.

در تاریخ ۱۰آپریل ۱۹۶۸، درست زمانی که کشتی در آخرین دقایق برای رسیدن به ولینگتون به سر می‏برد، گردبادی گرمسیری، کشتی را محاصره کرده و پس از واژگونی موجب غرق‏ شدن آن شد.

از تعداد ۷۳۴مسافر این کشتی، ۵۳نفر در اثر غرق شدن، زخمی شدن و ترک شتاب‏زده کشتی، به کام مرگ فرو رفتند.

کشتی «MS Herald of Free Enterprise» - سال ۱۹۸۷ - ۱۹۳ کشته

«MS Herald of Free Enterprise»، یک کشتی «رو-رو» بود که در شب ۶مارس ۱۹۸۷، درست لحظاتی پس از ترک بندر زیبروگ، واقع در کشور بلژیک، واژگون شد. این سانحه به کشته شدن ۱۹۳نفر منجر شد.

این کشتی ۸عرشه‏ ای، عضوی از ناوگان شرکت کشتیرانی «Townsend Thoresen» بود که جهت انجام سریع عملیات تخلیه و بارگیری در بازار رقابتی آن روزها طراحی شده بود.

کشتی «MS Jan Heweliusz» - سال ۱۹۹۳ -  ۵۵ کشته

«MS Jan Heweliusz»، متعلق به «PLO»، شرکت اقیانوس ‏پیمای لهستان بود، که توسط شرکت خواهرخوانده، «PLO EuroAfrica» به خدمت گرفته شده بود. این کشتی به افتخار ستاره‏ شناس لهستانی، «یوهانس هولیوس» - به لهستانی «Jan Heweliusz» نام گرفته بود.

این کشتی که در سال ۱۹۷۷ در نروژ ساخته شده بود، در تاریخ ۱۴ژانویه ۱۹۹۳، در حالی که با ۶۴مسافر تردد می‏کرد، واژگون شده و در منطقه‏ای با عمق ۲۷متر، غرق شد.

در این سانحه، ۲۰خدمه و ۳۵مسافر کشته شدند که در این میان جسد ۱۰نفر هیچگاه پیدا نشد.

کشتی «MS Estonia» - سال ۱۹۹۴ - ۸۵۲ کشته

کشتی «MS Estonia» که در سال‏های (۱۹۹۰-۱۹۸۰) با نام «Viking Sally»، در سال‏های (۱۹۹۱-۱۹۹۰) با نام «Silja Star» و در خلال سال‏های (۱۹۹۲-۱۹۹۱) با نام «Wasa King» شناخته می‏شد، یک کشتی کروز بود که در سال ۱۹۷۹، در شرکت کشتی‏ سازی «German shipyard Meyer Werft»، واقع‌در شهر پاپنبورگ آلمان ساخته شد.

این کشتی در یکی از بزرگ‏ترین فجایع قرن بیستم میلادی، در دریای بالتیک غرق شد. به‌موجب این سانحه، که بزرگ‏ترین سانحه کشتی در اروپا (در زمان صلح) به‌شمار می‏رود، ۸۵۲نفر جان خود را از دست دادند.

کشتی «MS Express Samina» - سال ۲۰۰۰ - ۸۲ کشته

«MS Express Samina»، یک کشتی «رو-رو» ساخت فرانسه بود که در تاریخ ۲۶سپتامبر سال ۲۰۰۰ میلادی، با یک صخره در سواحل جزیره پاروس، واقع در مرکز دریای اژه، برخورد کرد.

این برخورد که ناشی از سهل‏ انگاری خدمه کشتی بود، منجربه ازدست‌رفتن کشتی و کشته شدن ۸۲نفر شد. این در حالی بود که کشتی، بندر مبدا را با ۴۷۳مسافر و ۶۱خدمه ترک کرده بود. ساخت این کشتی به سال ۱۹۶۶ بازمی‏گشت.

کشتی «MS al-Salam Boccaccio 98» - سال ۲۰۰۶ -  ۱۰۲۰ کشته

«MS al-Salam Boccaccio 98»، یک کشتی حمل خودرو و مسافربری مصری، متعلق به شرکت کشتیرانی «السلام» بود.این کشتی در تاریخ ۳ فوریه ۲۰۰۶، در مسیر دوبا، عربستان سعودی - سفاجا، مصر غرق شد.

این کشتی حامل هزارو۴۰۰مسافر و خدمه بود که اکثر آنان را کارگران مصری شاغل در عربستان سعودی و حجاجی که از مکه بازمی‏ گشتند، تشکیل می‏دادند.

همچنین، این کشتی حامل ۲۲۰وسیله نقلیه بود. شرایط نامناسب آب‌وهوا پس از سانحه، امکان جست‌وجو و نجات را به نیروهای امدادی نمی‏داد، بنابراین تنها ۳۸۸نفر از مهلکه نجات یافتند.

کشتی «MV Queen of the North» - سال ۲۰۰۶ -  ۲ کشته

«MV Queen of the North»، یک کشتی حمل خودرو ساخت کشور آلمان بود. در تاریخ ۲۲مارس ۲۰۰۶، این کشتی با ۱۰۱مسافر بر عرشه، در هنگام تغییر مسیر دچار خطا شده، سپس واژگون و غرق شد.

۲مسافر که هیچ‏گاه اجسادشان پیدا نشد، قربانی این تراژدی تلخ شدند. این کشتی قادر به حمل همزمان ۷۰۰مسافر و ۱۱۵وسیله نقلیه بود.

کشتی «MV Cougar Ace» - سال ۲۰۰۶ -  ۱ کشته

«MV Cougar Ace»، کشتی سنگاپوری حمل خودرو در تاریخ ۲۳ جولای ۲۰۰۶، در حالی که ۵ هزار و ۲۱۴ خودرو را بارگیری کرده بود طعمه موج‏ها شد و از این تعداد خودرو ۴هزارو۸۱۲خودرو در دریا غرق شد.

از ۲۴خدمه این کشتی تنها یک نفر کشته شد و مابقی با موفقیت نجات یافتند. ۴هزارو۷۳خودروی غرق شده در این کشتی را محصولات شرکت «مزدا» شامل «Mazda 3» تولید ۲۰۰۷ (۶۰درصد) و «Mazda CX-7 crossover SUV» (۳۰درصد) تشکیل می‏دادند.

از مابقی محصولات این شرکت می‏توان به «RX-8» و «MX-5» اشاره کرد. ۱۱۰خودروی دیگر را محصولات «ایسوزو»، نظیر «Isuzu Elf» تشکیل می‏دادند.

کشتی «MV Baltic Ace» - سال ۲۰۱۲ - ۱۱ کشته

«MV Baltic Ace»، کشتی تحت پرچم باهاما، در تاریخ ۵ دسامبر ۲۰۱۲، پس‌از برخورد با کشتی کانتینری قبرسی «Corvus J»، غرق شد.

این کشتی ساخت لهستان از سال ۲۰۰۷ در سرویس بوده است. در این سانحه که بر اثر خطای انسانی رخ داده بود، ۱۱نفر کشته شدند.

کشتی «MV Sewol» - سال ۲۰۱۴ - ۳۰۴ کشته

واژگونی «MV Sewol» در تاریخ ۱۶آوریل‌۲۰۱۴، در مسیر اینچئون - ججو در کره شمالی رخ داد. این کشتی درحالی واژگون شد که حامل ۴۷۶نفر بود که بیشتر آن‏ها را دانش‏ آموزان پایه دبستان تشکیل می‏دادند.

طی واژگونی این کشتی ۷هزارتنی، ۳۰۴نفر کشته شده و ۱۷۲نفر نجات یافتند.

کشتی «SS El Faro» - سال ۲۰۱۵ - ۳۳ کشته

«SS El Faro»، یک کشتی تحت پرچم آمریکا ترکیبی از یک کشتی «رو-رو» و «جرثقیل»، در خدمت تاجران دریایی آمریکایی بود. این کشتی در سال ۱۹۷۵ توسط دو شرکت «Sun Shipbuilding» و «Drydock Co» ساخته شده بود.

«SS El Faro» در تاریخ ۱ اکتبر ۲۰۱۵، پس از آنکه نیروی محرکه خود را از دست داده بود، در دریا ناپدید شد و هنوز هم اثری از آن یافت نشده است.

بی‏ سانحه تا به امروز

خوشبختانه پس از آخرین سانحه مرگ‏بار در سال ۲۰۱۵، به لطف بالا رفتن سطح ایمنی و عملیاتی کشتی‏ها، با وجود رخ‌دادن دو سانحه دیگر، شاهد تلفات جانی نبوده‏ ایم.

در دومین سانحه مربوط‌به کشتی‏های رو-رو در سال ۲۰۱۵، کشتی «MV Hoegh Osaka» به گل نشست که تلفات جانی از این سانحه گزارش نشد.

در دومین حادثه که در سال ۲۰۱۶ رخ داد، کشتی «MV Modern Express» در دریا واژگون شد که خوشبختانه این سانحه نیز تلفات جانی در پی نداشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =